Micron отримає $13,6 мільярдів грантів та кредитів від США для розвитку місцевого виробництва

Уряд США продовжує активно залучати до країни великих напівпровідникових виробників. TSMC вже готується запустити першу фабрику в Аризоні, а за кілька років запустить ще два заводи. Американська Micron Technology теж готується до локалізації виробництва пам'яті у штатах. В планах будівництво та запуск чотирьох нових заводів у країні. На це уряд виділить Micron грантів на суму у 6,1 мільярда доларів і пільгових кредитів на $7,5 мільярда. При цьому сама Micron оцінює загальний обсяг інвестицій в американське виробництво у 125 мільярдів доларів.

Micron планує запустити перший завод в Айдахо у 2026 році. Також заплановано будівництво чотирьох підприємств у штаті Нью-Йорк, перші з них можуть бути запущені у 2028-2029 роках. Одночасно буде модернізовано та розширено існуючий завод у Вірджинії.

Також уряд США вже виділив гранти Intel та Samsung для розвитку місцевого виробництва. Відомо, що SK hynix розглядає можливість будівництва свого підприємства у США, яке займеться упаковкою чипів пам'яті.

Джерело:
Bloomberg

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 26.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: