Intel оголосила фінансові підсумки минулого кварталу: $12,7 млрд виторгу та $400 млн чистих збитків

У новій фінансовій доповіді корпорація Intel відзвітувала про $12,7 млрд виторгу за перші три місяці 2024-го. Це на 9% більше за показники аналогічного періоду минулого року. Разом з тим перший квартал Intel завершила із $400 мільйонами чистих збитків, але якщо порівнювати з торішніми показниками, то вони зменшились на 86%. Нагадаємо, збиток у розмірі $2,8 млрд за підсумками першого кварталу 2023-го став найгіршим показником за всю історію компанії.

Як і раніше, левову частку доходів Intel забезпечує підрозділ Client Computing Group, що відповідає за продукцію для персональних комп'ютерів. У січні-березні він приніс процесорному гіганту $7,5 мільярдів виторгу (+31% щодо I кв. 2023-го). Відділ Data Center and AI Group звітував про $3 мільярди (+5%), а підрозділ Network & Edge Group — про $1,4 мільярда (-8%) виторгу.

З іншого боку, у сфері контрактного виробництва напівпровідників Intel продовжує зазнавати багатомільярдних збитків. Ми вже повідомляли, що за підсумками минулого року операційні збитки компанії на цьому напрямі склали сім мільярдів доларів. Перший квартал підрозділ Intel Foundry завершив із виторгом $4,4 млрд (-10%) та $2,5 млрд операційних збитків.

Що стосується поточного кварталу, його Intel розраховує завершити з виторгом близько 12,5-13,5 мільярдів доларів.

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 31)

Всі новини за 26.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: