Опція Intel Baseline доступна на системних платах Gigabyte B760 та Z790

Gigabyte Technology, наслідуючи приклад ASUSTeK Computer, додала в UEFI материнських плат LGA1700 опцію Intel Baseline, яка покликана підвищити стабільність роботи топових процесорів Core 13-/14-го покоління. Свіжі версії прошивок для моделей на чипсетах Intel B760 та Z790 вже можна завантажити з офіційного сайту вендора.

Gigabyte

Як і у випадку плат ASUS, при виборі Intel Baseline на материнках Gigabyte процесор почне працювати відповідно до специфікацій Intel. Тобто буде деактивовано фірмові функції, спрямовані на підвищення продуктивності, а параметри Power Limit повернутися на паспортні значення. Цілком очікувано, що все це позначиться на швидкодії процесора.

Gigabyte

У Мережі вже доступні результати перших тестів до і після активації Intel Baseline на системних платах Gigabyte. Наприклад, результат Core i9-13900KF на платі Z790 Aorus Tachyon у бенчмарку Cinebench R23 опустився до рівня Core i7 — з 40 тисяч до 28,8 тис. балів. В іграх падіння не таке суттєве, але теж спостерігається порівняно з «розблокованим» CPU.

GigabyteGigabyte

Джерела:
Gigabyte
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 42)

Всі новини за 26.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: