MSI вирішила зосередитись на виробництві відеокарт GeForce RTX

Закордонні колеги звернули увагу на практично повне зникнення з продажу відеокарт MSI на графічних процесорах AMD. Моделі Radeon RX 7000-ї серії відсутні в австралійських магазинах, а в США та Європі можна зустріти одну-дві відеокарти Gaming Trio. Відразу виникло припущення, що MSI вирішила зовсім припинити випуск Radeon, ставши ексклюзивним AIB-партнером Nvidia.

MSI поспішила розвіяти подібні домисли та досить швидко відповіла на питання редакції HardwareLuxx щодо цієї ситуації. «Коли мова заходить про відеокарти, ми зараз більше зосереджені на моделях RTX. З усім тим, співпраця з AMD дуже важлива та актуальна для нас. Ми бачимо дуже позитивний розвиток у сегменті материнських плат», — розповів представник компанії.

Справедливо відзначити, що інші великі вендори, зокрема ASUS та Gigabyte, теж приділяють значно менше уваги відеокартам AMD Radeon, ніж Nvidia GeForce. Однак у випадку MSI спостерігається додатковий перекіс у бік «зелених» GPU. Ось невелика статистика щодо кількості актуальних моделей GeForce та Radeon в асортименті великих виробників:

  • ASUS: RTX 40 — 100 моделей відеокарт, RX 7000 — 19 моделей;
  • Gigabyte: RTX 40 — 86 моделей, RX 7000 — 12 моделей;
  • MSI: RTX 40 — 147 моделей, RX 7000 — 4 моделі.

Джерела:
VideoCardz
HardwareLuxx

Обговорити в форумі (коментарів: 60)

Всі новини за 27.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: