AMD розсилає зразки процесорів Zen 5 своїм партнерам

Разом з оголошенням фінансових підсумків минулого кварталу керівництво AMD розповіло про продукти, що готуються до випуску. Не є таємницею, що на другу половину цього року компанія запланувала реліз процесорів з архітектурою Zen 5. Йдеться як про серверні чипи, так і про рішення для персональних комп'ютерів.

AMD EPYC

AMD вже почала розсилати зразки серверних процесорів Turin та мобільних Strix Point своїм партнерам для подальшого тестування. Зокрема, нове покоління EPYC завдяки суттєвому приросту швидкодії та енергоефективності отримало величезний інтерес з боку виробників серверів. Як зазначає AMD, у розробці вже знаходиться на 30% більше платформ для EPYC Turin у порівнянні з актуальним поколінням CPU EPYC. Також варто додати, що нові процесори підтримуватимуться актуальними платформами SP5/SP6.

У випадку мобільних Strix Point компанія теж заявляє про приріст продуктивності та енергоефективності, що дозволить випускати ще більш тонкі, легкі та швидші лептопи. Не обійшлося без згадки ШІ-застосунків. Для їхнього прискорення в чипах Strix Point використовуватиметься блок NPU з архітектурою XDNA 2-го покоління.

Десктопні процесори Granite Ridge представники компанії, на жаль, не згадують. Однак від інших джерел, зокрема виробників материнських плат, відомо про наближення релізу CPU Ryzen 9000. Можливо AMD поділитися інформацією про них на виставці Computex 2024 на початку червня.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Всі новини за 01.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: