Nvidia вважає відеоадаптери RTX найкращим вибором для ПК зі штучним інтелектом

Останнім часом Intel, AMD та навіть Qualcomm приділяють чимало уваги ШІ-застосункам, для прискорення яких у складі нових процесорів є окремі блоки NPU. Щоправда, на сьогодні їх можливості дещо обмежені та, наприклад, далеко не всі чипи відповідають мінімальним вимогам для локальної роботи помічника Microsoft Copilot.

З іншого боку, графічні процесори вже давно пропонують в рази більшу продуктивність у подібних завданнях. Системи з дискретними відеоадаптерами Nvidia пропонує віднести до окремої категорії ПК зі штучним інтелектом — Premium AI PC.

Nvidia

Як підкреслюють «зелені», дискретна графіка встановлена більш ніж у ста мільйонах комп'ютерів, тоді як процесори з NPU-блоками з'явилися на ринку порівняно недавно. Над ШІ-застосунками для відеоадаптерів RTX компанія працює не один рік, причому йдеться не тільки про масштабування зображення в іграх за допомогою DLSS. Наприклад, взимку Nvidia випустила інструмент Chat with RTX для створення персонального чат-бота.

Nvidia

Хай там що, використання технологій штучного інтелекту в персональних комп'ютерах є однією з головних тем цього року. Залишилося з'ясувати, наскільки корисними вони будуть для пересічних користувачів ПК.

NvidiaNvidia

Джерело:
BenchLife

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Всі новини за 01.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: