Apple анонсувала однокристальну систему M4

Цього вечора корпорація Apple представила однокристальну систему M4. Вона виготовляється за 3-нм технологією TSMC другого покоління та налічує понад 28 мільярдів транзисторів. Першим пристроєм на базі нової SoC став оновлений iPad Pro, про який ми розповімо в окремому матеріалі. Додамо, що минуле покоління однокристальної системи вийшло порівняно недавно — минулої осені.

Apple M4

В Apple M4 компанія наростила кількість обчислювальних ядер CPU до десяти штук: чотири високопродуктивні та шість енергоефективних. Порівняно з M2 це забезпечило приріст швидкодії до 50%. Оновився і графічний блок, який налічує 10 ядер з апаратною підтримкою технології Mesh Shading та прискоренням трасування променів. У деяких завданнях, як стверджує Apple, новий iGPU забезпечує вчетверо кращу продуктивність порівняно з M2.

Apple M4Apple M4

Apple також відзначає новий інтерфейс дисплея з підтримкою технології Tandem OLED, яка використовується в нових iPad Pro, та частоти оновлення до 120 Гц. Контролер пам'яті у складі Apple M4 забезпечує пропускну здатність 120 Гбайт/с (тип та обсяг ОЗП поки не уточнюються). Чимало уваги було приділено продуктивності блоку Neural Engine, що відповідає за прискорення операцій машинного навчання — вона зросла до 38 TOPS.

Apple M4Apple M4

Джерело:
Apple

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Всі новини за 07.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: