AMD тестує процесори Strix Halo з 32 та 64 гігабайтами оперативної пам'яті

У лабораторіях AMD довгий час вирує робота над гібридними процесорами Stix Halo для ноутбуків. Офіційний реліз новинок відбудеться не раніше наступного року, але чипмейкер разом із партнерами вже активно тестує зразки майбутніх процесорів. Про це свідчать нові записи в митних базах.

Strix Halo

Згідно з опублікованою інформацією, AMD в цей час випробовує системи на базі Strix Halo зі 120-ватним рівнем TDP. Такий теплопакет, за чутками, буде характерним для топових варіантів процесорів. У тестових платформах Strix Halo використовувалися 32 або 64 гігабайти оперативної пам'яті. Для новинок вказано конструктивне виконання FP11.

Strix HaloStrix Halo

Раніше до Мережі потрапили конфіденційні документи AMD, в яких вказані головні особливості процесорів Strix Halo. Для них характерне багаточипове компонування з двома чиплетами з вісьмома ядрами Zen 5 і 32 МБ L3-кешу в кожному та великою мікросхемою введення-виведення. Вона містить ШІ-модуль потужністю 60 TOPS, 16 ліній PCI-E 4.0, 256-розрядний контролер пам'яті LPDDR5X-8000 з 32 мегабайтами кешу (аналог Infinity Cache) та графікою RDNA 3.5 на 40 блоків CU.

Strix Halo

Офіційна презентація процесорів AMD Strix Halo, на думку закордонних колег, може відбутися на виставці CES 2025 у січні. Додамо, що цього року «червоні» випустять мобільні чипи Strix Point, причому виробники ноутбуків вже почали готуватися до анонсу пристроїв на їх основі.

Strix Halo

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Всі новини за 13.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: