Dell випустить ноутбуки з платформою Intel Panther Lake у 2026 році

У Мережі опинилася презентація Dell, яка розкриває плани вендора щодо випуску ноутбуків на найближчі кілька років. Зокрема, у ній вказано терміни виходу лептопів XPS-серії на базі майбутніх процесорів Intel, Qualcomm та навіть AMD. Щоправда, пристроїв із «червоною» платформою доведеться почекати.

Лептоп Dell XPS 13 (Tributo) незабаром стане доступним у версії з Qualcomm Snapdragon X, а у серпні-вересні з'явиться варіант на платформі Intel Lunar Lake-MX. На початку 2025 року Dell випустить ноутбуки XPS 16 (Diablo) та XPS 14 (Pista) на базі процесорів Intel Arrow Lake-H. Приблизно в цей же час компанія очікує на реліз нового покоління 3D-прискорювачів Nvidia. Тут, ймовірно, йдеться про мобільні відеоадаптери GeForce RTX 50-ї серії з архітектурою Blackwell.

У 2026 році компанія планує оновити XPS 16 до процесорів Panther Lake-H, а також випустити ноутбуки XPS 14 (Huracan) з 40-ватними CPU Panther Lake та Snapdragon X другого покоління разом із XPS 13 (Divo) на 20-ватних версіях цих процесорів.

На 2027 рік Dell запланувала чергове оновлення асортименту. Очікується перехід на CPU Nova Lake, а у майбутньому ноутбуці XPS 16 (Perfomante) компанія розглядає можливість використання 80-ватних платформ Intel, Qualcomm та AMD. Додаткових подробиць, на жаль, не наведено.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Всі новини за 13.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: