Китайська SMIC стає другим найбільшим контрактним виробником чипів

Компанія Semiconductor Manufacturing International Corp. (SMIC), яка є найбільшим виробником напівпровідникових мікросхем у Китаї, цього тижня оголосила про свої фінансові результати за перший квартал 2023 року. Зараз SMIC перебуває під серйозним санкційним тиском з боку США і не може закуповувати сучасне літографічне обладнання. Але попри всі труднощі компанія показує суттєві прибутки.

За перший квартал чистий дохід компанії становив 1,75 мільярда доларів. І це другий результат серед контрактних виробників чипів! SMIC під санкціями обігнала за доходами UMC та GlobalFoundries. Ймовірно, таке зростання пов'язане зі збільшенням кількості замовлень від китайських компаній.

При цьому перше місце традиційно займає TSMC з рекордними доходами у $18,87 мільярда. І, як бачимо, SMIC ще дуже далека від лідера індустрії. Також китайський виробник поступається Intel Foundry і Samsung, але заводи цих компаній здебільшого обслуговують внутрішні замовлення. Тому при всіх своїх успіхах китайський напівпровідниковий гігант все ще знаходиться далеко від основних гравців індустрії.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Всі новини за 14.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: