Nvidia та MediaTek приписують спільну розробку SoC для ПК та портативних консолей

Про тісну співпрацю компаній Nvidia та MediaTek було оголошено минулого року. Офіційно вони зайняті створенням рішень для автомобільної галузі та, наприклад, на початку весни тайванці анонсували лінійку платформ Dimensity Auto Cockpit із графікою RTX та підтримкою Nvidia Drive OS. Судячи з останніх повідомлень, компанії також розпочали спільну розробку чипів для інших сегментів.

Nvidia

Стверджується, що MediaTek та Nvidia працюють над однокристальними системами з архітектурою ARM, призначеними для використання у персональних комп'ютерах з Windows, а також портативних ігрових консолях. У цій сфері «зелені» мають непоганий досвід, зокрема Nintendo Switch на базі SoC Tegra X1 розійшлася багатомільйонним тиражем.

Подробицями про свої напрацювання компанії можуть поділитися вже наступного місяця на виставці Computex 2024. Від неофіційних джерел надходить інформація, що розробку однокристальних систем вони розраховують завершити у другій половині цього року, а пристрої на їх базі вийдуть не раніше 2025-го. Для виробництва нових SoC планується використати 3-нм технологію TSMC.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Всі новини за 15.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: