Процесор Intel Core Ultra 5 238V отримав 32 гігабайти пам'яті LPDDR5X

У Мережі був помічений ще один представник сімейства мобільних чипів Intel Lunar Lake-MX. Це 8-ядерний/8-потоковий процесор Core Ultra 5 238V, головною особливістю якого стала наявність 32 гігабайтів оперативної пам'яті. Нагадаємо, що в Lunar Lake-MX використовується дизайн MoP (Memory on Package) з мікросхемами LPDDR5X на одному текстоліті з кристалами процесора.

Lunar Lake
Інженерний зразок Lunar Lake. Фото Igor's Lab

Що цікаво, раніше «засвітилася» модель Core Ultra 5 234V. Вона має ту саму конфігурацію, що й вищезгаданий процесор (8 ядер/8 потоків, блок NPU 4.0 та графіка на 7 Xe-ядер), але при цьому оснащена 16 гігабайтами ОЗП. Щодо тактових частот нових CPU на цю мить інформації не надходило.

Lunar Lake

Топові процесори Intel Lunar Lake-MX отримають вісім ядер (по чотири P-ядра Lion Cove та E-ядра Skymont) без підтримки Hyper-Threading, блок NPU 4.0 для прискорення операцій машинного навчання, а також інтегровану графіку покоління Battlemage на 8 Xe-ядер. Для всіх новинок характерне багаточипове компонування та використання оперативної пам'яті LPDDR5X-8533.

Lunar LakeLunar Lake

Офіційний реліз мобільних CPU Lunar Lake-MX заплановано на другу половину року. Разом із ними корпорація Intel випустить процесори сімейства Arrow Lake для ноутбуків та десктопів.

Lunar Lake

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Всі новини за 16.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: