Партнери Intel готуються до анонсу мобільних чипів Lunar Lake

Підготовка до презентації мобільних процесорів Intel Lunar Lake-MX набирає обертів. Ці CPU розраховані на використання в тонких та легких ноутбуках, але їх також можна буде зустріти у складі портативних ігрових систем. Один із таких пристроїв запланований до анонсу на виставці Computex 2024 на початку червня.

Цікаво, що про плани перейти на платформу Lunar Lake оголосив не один із великих партнерів Intel, а маловідома китайська фірма Weibu. Вона пообіцяла привезти до Computex 2024 портативну ігрову систему GP10. Цей пристрій отримає 11-дюймовий екран з роздільною здатністю 1920x1200 пікселів та частотою оновлення 120 Гц, оснащується до 64 ГБ оперативної пам'яті LPDDR5X та твердотілим накопичувачем M.2 2280 місткістю до 2 Тбайт.

Intel тим часом зайнята тестуванням зразків Lunar Lake-MX. Ці процесори вже «засвітили» вісім x86-ядер (по чотири P-ядра Lion Cove та E-ядра Skymont) без підтримки Hyper-Threading та графічний блок на вісім Xe-ядер покоління Battlemage. Вони також отримають модуль NPU 4.0 для прискорення операцій машинного навчання, контролер оперативної пам'яті LPDDR5X-8533, інтерфейси PCI-E 5.0, USB4 та інші. Офіційний реліз мобільних CPU Lunar Lake-MX заплановано на другу половину року.

Джерело:
Overclock3D

Всі новини за 17.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: