Сертифіковані кабелі DisplayPort 2.1 DP80 дуже короткі

На каналі Monitors Unboxed нещодавно вийшов огляд ігрового монітора Aorus FO32U2P. Це перший у світі дисплей із підтримкою DisplayPort 2.1 у режимі повної пропускної здатності 80 Гбіт/с. Такий інтерфейс дозволяє підключати 4K-монітор з 240 Гц та HDR без стиснення DSC. І під час огляду монітора автори звернули увагу на невелику довжину кабелю.

Монітор Aorus FO32U2P має офіційно сертифікований кабель, тому повністю відповідає рекомендаціям. Проблема в тому, що стандартний кабель DisplayPort 2.1 DP80 (UHBR20) обмежений довжиною 1,2 м. Це максимальна довжина пасивного кабелю для сигналу з такою високою пропускною здатністю. Цієї довжини має вистачати для настільних систем з одним монітором, хоча це ще залежить від конфігурації конкретного робочого місця. Якщо ваш ПК розташований далеко від монітора, це стане серйозною проблемою. Також короткий кабель створить проблеми для конфігурацій з кількох моніторів.

Рішення у цієї проблеми поки що немає. Але VESA вже працює над стандартом активного кабелю більшої довжини. Ось тільки вартість такого кабелю буде досить високою.

Єдиний плюс у цій ситуації — низька актуальність описаної проблеми через відсутність підтримки UHBR20 сучасними відеокартами. Такий стандарт поки що підтримують тільки професійні графічні прискорювачі Radeon Pro 7000. Тому рядові споживачі з ігровими Radeon та GeForce у будь-якому випадку змушені використовувати підключення зі стисненням DSC.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 39)

Всі новини за 20.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: