Офіційно: процесори Intel Lunar Lake вийдуть у наступному кварталі

Корпорація Intel поділилася планами щодо розвитку асортименту процесорів. Чипмейкер підтвердив, що в третьому кварталі відбудеться реліз мобільних CPU Lunar Lake, які ляжуть в основу «нового покоління ПК зі штучним інтелектом». Intel вже розпочала серійний випуск кристалів для цих процесорів.

Процесори Intel Lunar Lake створюються із прицілом на максимальну енергоефективність. У них компанія об'єднає по чотири P-ядра з архітектурою Lion Cove та E-ядра Skymont, блок NPU з продуктивністю 45+ TOPS, а також вбудовану графіку Xe2-LPG (покоління Battlemage). Докладніше про особливості цих CPU ми розповідали в окремому матеріалі.

У своїй презентації Intel заявляє про перевагу над конкурентами в ШІ-застосунках, на кшталт Stable Diffusion, а також за швидкодією процесорних ядер. До того ж продуктивність вбудованої графіки зросте в півтора раза щодо чипів Core Ultra 100 (Meteor Lake). Порівнювати її з iGPU AMD чи Qualcomm компанія чомусь не захотіла.

Окрім того, Intel підтвердила вихід процесорів Arrow Lake у четвертому кварталі. Ці «камінці» можна буде зустріти як у ноутбуках, так і в настільних комп'ютерах з платформою LGA1851. Додаткову інформацію чипмейкер оприлюднить під час виставки Computex 2024 на початку червня.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 20.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: