Microsoft представляє ноутбуки Copilot+ PC зі штучним інтелектом

Компанія Microsoft представила новий бренд ноутбуків — Copilot+ PC (Copilot Plus PC). Це лептопи на базі Windows із підтримкою функцій на основі штучного інтелекту. І перше покоління таких пристроїв базується на ARM-процесорах Qualcomm. Зазначимо, що компанія Qualcomm тільки виходить на ринок Windows-пристроїв зі своїми чипами Snapdragon X, але вже пропонує передові можливості, які поки що недоступні у процесорах x86. Це пов'язано з тим, що ноутбук повинен мати досить потужний нейронний процесор NPU, і актуальні моделі Intel та AMD цим вимогам поки що не відповідають. Крім продуктивного NPU також знадобиться не менше 16 гігабайтів оперативної пам'яті та твердотілий накопичувач місткістю від 256 ГБ.

Ноутбуки Copilot+ PC повинні забезпечити апаратну підтримку всіх ШІ-функцій. І зараз уже заявлено про 40 моделей ШІ, які будуть інтегровані в Windows 11 для реалізації нових можливостей. Одна з флагманських функцій — Recall для «фотографічної пам'яті» з можливістю пошуку та повторення всіх ваших дій на ПК. Що стосується вбудованого ШІ-помічника Microsoft Copilot, то він переходить на модель GPT-4o, яку днями презентувала компанія OpenAI. Це мультимодальний ШІ з широкими можливостями взаємодії за допомогою тексту, голосу та зображень.

Згідно з заявами представників Microsoft нові ноутбуки повинні бути на 58% швидшими за MacBook Air з процесором M3. При цьому вони забезпечать безпрецедентну автономність із можливістю роботи від акумулятора цілий день. Провідні виробники вже представили свої ноутбуки Copilot+ PC, включно з ASUS, Acer, Dell, Lenovo, Samsung та HP. Microsoft представила два пристрої серії Surface. Перші ноутбуки надійдуть у продаж 18 червня, стартова ціна від 999 доларів США.

Джерело:
The Verge

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Всі новини за 21.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: