Samsung Foundry дуже старається, щоб отримати замовлення від Nvidia на 3-нм графічні чипи

Samsung подвоює свої зусилля та йде на все, щоб отримати замовлення на свою 3-нм продукцію від Nvidia. На цей момент Nvidia досить довго використовує передові розробки TSMC для своїх графічних процесорів, як для споживчого сегмента, так і для центрів обробки даних. Найновіші серії, до яких входять Ada Lovelace, Hopper та Blackwell створені за 5-нм технологічним процесом TSMC. Востаннє Nvidia використовувала 8-нм чипи Samsung Foundry для своїх графічних процесорів GeForce RTX 30 «Ampere», розроблених для ігрового сегмента.

SamsungNvidia01

Зараз Samsung Foundry усвідомлює лідерство TSMC і дуже хоче повернути Nvidia як основного клієнта. З цією метою вони роблять усе можливе, щоб переконатися, що їх 3-нм технологічний процес, який використовує архітектуру GAA (Gate-All-Around), впорається із завданням та буде відповідати усім вимогам зеленого гіганта. З цією метою Samsung запровадила внутрішню стратегію під кодовою назвою «Nemo», яка відноситься до Nvidia, і кожен відділ докладає зусиль, щоб забезпечити отримання замовлень. Масове виробництво 3-нм процесу GAA заплановано на першу половину 2024 року. Технологія має усунути вузькі місця, пов’язані зі старими процесами FinFET, але ще невідомо, чи цього буде достатньо для перемоги у тендері Nvidia. Тим більше, що недавно Samsung зазнали серйозної невдачі, оскільки не змогли пройти процедуру кваліфікації пам’яті HBM3E від Nvidia. Щоб виправити це, вони вже запланували розробку своєї архітектури HBM4 наступного покоління, яка має дебютувати між 2025-2026 роками.

З іншого боку, враховуючи попит на графічні процесори, Nvidia ймовірно спробує отримати свої чипи з кожного напівпровідникового заводу, який зможе їх виробити.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Всі новини за 21.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: