JEDEC розповіла про швидкості оперативної пам'яті DDR6 та LPDDR6

Організація JEDEC підготувала презентацію, в якій розповіла, на що чекати від майбутніх стандартів оперативної пам'яті. Йдеться про DDR6 та LPDDR6. Організація вже почала розробку специфікацій цих видів ОЗП та, наприклад, опублікує фінальний варіант специфікацій DDR6 орієнтовно в середині наступного року.

DDR

Слід пам'ятати, що до появи пристроїв, обладнаних пам'яттю DDR6, пройде ще не один рік, але роботи у цьому напрямі ведуться. Зокрема, південнокорейський гігант Samsung оголосив про розробку нового виду ОЗП ще 2021 року. JEDEC прогнозує, що стандарт DDR6 дозволить збільшити швидкість передачі даних до 8,8-17,6 Гбіт/с, а надалі цей показник має зрости до 21 Гбіт/с. Для порівняння, в оновлених специфікаціях DDR5 описані швидкості до 8,8 Гбіт/с.

DDR6

У разі енергоефективної пам'яті LPDDR6 фінальні специфікації будуть затверджені у другій половині 2024-го, а використання розпочнеться протягом наступної пари років. Цей стандарт запропонує швидкості передачі 10,667 Гбіт/с, а надалі вони зростуть до 14,4 Гбіт/с. Мікросхеми LPDDR6 не тільки розпаюватимуться на плату пристрою, але й зустрічатимуться в модулях CAMM2.

LPDDR6

Джерело:
ComputerBase

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Всі новини за 22.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: