AMD підтвердила роботу над графічними процесорами Navi 44 та Navi 48

У лабораторіях AMD вирує робота над графічними процесорами RDNA 4-го покоління. Згідно з наявною інформацією, при розробці нового покоління GPU «червоні» зосередилися на покращенні продуктивності трасування променів та не планують конкурувати з Nvidia у hi-end сегменті ігрових відеокарт. Натомість «червоні» розраховують відвоювати у неї частину масового сегмента ринку 3D-прискорювачів.

AMD RDNA

На цей момент відомо про підготовку двох графічних процесорів AMD RDNA 4-го покоління: Navi 44 та Navi 48. Ці GPU вже згадувалися неофіційними джерелами, але тепер ми маємо офіційне підтвердження. AMD перерахувала їх у файлах останнього оновлення програмної платформи ROCm. На жаль, специфікації нових графічних процесорів там не було вказано.

AMD RDNA

Раніше надходила інформація, що AMD не поспішатиме з переходом на графічну пам'ять GDDR7 та продовжить використовувати в новому поколінні відеокарт мікросхеми GDDR6 зі швидкістю 18 Гбіт/с. Офіційна презентація GPU RDNA 4-го покоління може відбутися ближче до кінця року. Приблизно в цей же час Nvidia повинна випустити перші відеокарти Blackwell з пам'яттю GDDR7.

AMD RDNA

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Всі новини за 23.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: