MSI анонсувала плату LGA1700/Z790 із підтримкою модулів пам'яті CAMM2 DDR5

Стандарт модулів оперативної пам'яті CAMM2 (Compression Attached Memory Module), який JEDEC затвердила наприкінці минулого року, вже почав використовуватися у ноутбуках. Незабаром він може з'явитися і в настільних комп'ютерах. Зокрема, компанія MSI обіцяє показати на виставці Computex 2024 першу материнську плату із підтримкою нових модулів ОЗП.

MSI Z790

Модель MSI Z790 Project Zero Plus призначена для процесорів Intel LGA1700 та примітна роз'ємами на тильній стороні. Доречі, про концепт MSI Project Zero ми розповідали в окремому матеріалі. Праворуч від процесорного гнізда, де повинні бути слоти для планок DIMM DDR5, у новинки розташований LGA-роз'єм з підпружиненими контактами, куди встановлюється модуль CAMM2 DDR5. Для його фіксації використовуються кілька болтів.

Відомо, що партнером MSI виступає компанія Kingston Technology, яка підготувала прототип модуля CAMM2 DDR5 лінійки FURY Impact. Більше подробиць, в тому числі про оверклокерський потенціал таких планок ОЗП, ми дізнаємося вже на початку наступного місяця.

Джерело:
MSI Gaming

Обговорити в форумі (коментарів: 58)

Всі новини за 24.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: