Чутки: наступного року Nvidia випустить SoC для ноутбуків із графікою Blackwell та підтримкою LPDDR6

За останні місяці в Мережі не раз виринала інформація про наміри Nvidia активніше взятися за ринок однокристальних систем з архітектурою ARM. «Зелений» чипмейкер вже має непоганий досвід виробництва подібних SoC, наприклад, в портативній консолі Nintendo Switch використовується Tegra X1. Однак тепер компанія готова випробувати сили в інших сегментах ринку, зокрема скласти конкуренцію Qualcomm у Windows-ноутбуках.

Хуанг

Від неофіційних джерел надійшли додаткові подробиці про конкурента Snapdragon X від «зеленої» компанії. Очікується, що Nvidia представить нову однокристальну систему наступного року. У ній буде об'єднано процесорні ядра ARM Cortex-X нового покоління, відомі під кодовим ім'ям Blackhawk, графічний модуль з архітектурою Nvidia Blackwell та контролер оперативної пам'яті LPDDR6. Відповідний стандарт ОЗП буде затверджено у другій половині цього року.

Виготовлятиметься нова SoC буде за 3-нм технологією, проте джерела розходяться на думці, на чиїх саме фабриках. Nvidia може звернутися як до свого старого партнера TSMC, так і до корпорації Intel, яка активно розвиває контрактне виробництво напівпровідників.

Хай там як, офіційної презентації SoC Nvidia для Windows-ноутбуків доведеться ще почекати. А поки що рекомендуємо ставитися до опублікованої інформації зі здоровим скептицизмом.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Всі новини за 27.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: