Колишнього співробітника SK Hynix затримано за крадіжку технологій на користь Huawei

SK Hynix є одним із провідних виробників пам'яті, і не дивно, що внутрішні дані та технології компанії викликають інтерес у конкурентів. З'явилася інформація, що одного з колишніх співробітників судять за крадіжку даних про напівпровідникові технології на користь китайської Huawei. Начебто зловмисних вкрав перед звільненням документацію обсягом у 3000 сторінок.

Особа конкретної людини не розкривається. Згадується, що він приєднався до корейської компанії у 2013 році, а у 2020 обійняв посаду у відділі консультування корпоративних клієнтів у Huawei. Перед тим як залишити SK Hynix, співробітник намагався завантажити інформацію на флешку, але не зміг це зробити через шифрування даних. Тому просто видрукував 3000 сторінок документації та виніс їх. Цього року колишній співробітник повернувся до Південної Кореї, де його затримали правоохоронні органи. Підозрюваний стверджує, що друкував дані для особистого вивчення напівпровідникових технологій, але таке виправдання звучить кумедно.

Корейська преса повідомляє, що Huawei давно намагається активно переманювати співробітників у конкурентів, заманюючи їх великими зарплатами. І декому пропонують за додаткову плату винести секретні дані. Тому описаний випадок не єдиний. Що стосується компанії Huawei, то вона поки що ніяк не прокоментувала цей інцидент.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 38)

Всі новини за 29.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: