ARM анонсувала процесорне ядро Cortex-X925 та графіку Immortalis-G925

Компанія ARM, розробник однойменної процесорної архітектури, представила платформу Client Compute Solutions (CCS) для створення однокристальних систем. Вона пропонує нові архітектури CPU та GPU, оптимізовані для виробництва за 3-нм технологією. Клієнти ARM можуть використовувати CCS для створення як малопотужних SoC для мобільних гаджетів, так і продуктивних рішень, готових для використання в ноутбуках.

ARM

Головною новинкою ARM можна назвати процесорне ядро Cortex-X925 із тактовими частотами понад 3,6 ГГц. Для нього заявлено на 36% більшу швидкодію порівняно з Cortex-X4 разом із 46% збільшенням продуктивності в ШІ-навантаженнях. ARM також представила обчислювальне ядро Cortex-A725 з покращеною енергоефективністю та оновлений варіант Cortex-A520 під 3-нм техпроцес.

ARM

ARM

Що стосується графіки, то ARM підготувала три нові GPU-ядра для різних класів пристроїв: Immortalis-G925, Mali-G725 та Mali-G625. Для топового рішення розробник заявляє на 37% більш високу продуктивність щодо торішнього Immortalis G720, на 52% кращу швидкодію у трасуванні променів, на 34% у завданнях ШІ та машинного навчання, а також на 30% менше енергоспоживання.

ARM

ARM

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 2)

Всі новини за 30.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: