Intel обіцяє непоганий приріст IPC в енергоефективних ядрах Skymont

Днями корпорація Intel провела закриту презентацію, на якій розповіла про особливості енергоефективних ядер Skymont. Ця архітектура використовуватиметься в процесорах серії Core Ultra 200, куди увійдуть сімейства Lunar Lake та Arrow Lake. Для нового покоління E-ядер Intel заявляє приріст IPC (виконуваних за такт інструкцій) на двозначну кількість відсотків.

Lunar Lake
Зразок процесора Intel Lunar Lake

І хоча точний показник чипмейкер поки не розкриває, він вже більше, ніж при переході від Gracemont (E-ядра у складі Alder/Raptor Lake) до Crestmont (Meteor Lake). У їхньому випадку показник IPC виріс на скромні 4%. Як вважають закордонні колеги, E-ядра Skymont за кількістю виконуваних за такт інструкцій можуть наздогнати мобільні процесори Core 10-/11-го покоління, відомі як Ice Lake і Tiger Lake.

Skymont

Окрім того, було підтверджено деякі особливості мобільних процесорів Intel Core Ultra 200 (Lunar Lake). Кристали для нових CPU виготовляються на потужностях TSMC: мікросхема SoC виробляється за технологією N6, а чиплет з обчислювальними ядрами — за N3B. У цих процесорах Intel відмовиться від LP-ядер у мікросхемі логіки, які вона застосувала у Meteor Lake. Ймовірно, це пояснюється переходом на більш просунуту технологію виробництва.

До продажу ноутбуки на платформі Core Ultra 200 (Lunar Lake) надійдуть у жовтні. Додамо, що Intel раніше обіцяла представити це сімейство процесорів до кінця третього кварталу.

Джерела:
TechPowerUp
ElChapuzasInformatico

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Всі новини за 31.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: