Минулого кварталу було поставлено 62 мільйони процесорів для ПК

Аналітична фірма Jon Peddie Research (JPR) поділилася свіжою інформацією про постачання центральних процесорів та графічних ядер для персональних комп'ютерів. За підрахунками експертів, минулого кварталу було відвантажено на третину більше CPU, ніж за аналогічний період 2023-го — 62 мільйони проти 47 мільйонів одиниць. Найбільше зростання поставок відзначається в мобільному сегменті. Співвідношення між процесорами для десктопів та ноутбуків за підсумками першого кварталу виглядає таким чином: 27% проти 73% відповідно.

AMD Phoenix

Щодо графічних ядер для ПК, то їх постачання в січні-березні досягло 70 мільйонів одиниць. Це приблизно на 28% більше за минулорічні показники. Звертаємо увагу, що у своїх підрахунках фахівці JPR враховують як дискретні GPU, так і вбудовані у процесор графічні блоки. Як відомо, на сьогодні більшість процесорів Intel та AMD мають iGPU. Інформація про ситуацію на ринку дискретних відеоядер та графічних карт розширення буде опублікована пізніше.

Лідером з постачання GPU/iGPU для персональних комп'ютерів залишається корпорація Intel — її частка за підсумками першого кварталу склала 66%. Далі йде Nvidia з показником 18%, а компанія AMD займає 16%.

CPUGPU

Джерела:
TechPowerUp
Jon Peddie Research

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Всі новини за 31.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: