Nvidia анонсувала платформу прискорювачів обчислень Vera Rubin

Сьогодні Nvidia провела масштабну презентацію напередодні виставки Computex 2024, де розповіла про свої останні напрацювання зі сфери штучного інтелекту і не тільки. Зокрема, «зелені» торкнулися теми архітектури для майбутнього покоління прискорювачів обчислень. Як і очікувалося, її назвали на честь астронома Вери Рубін (Vera Rubin).

До складу платформи Nvidia Vera Rubin увійдуть не лише GPU Rubin та Rubin Ultra, а й процесор Vera разом із комутаторами NVLink нового покоління. Детальні специфікації новинок компанія поки що не розкриває. Відомо, що в наступному поколінні прискорювачів обчислень Nvidia планує перейти на багатошарову пам'ять HBM4, причому для GPU Rubin та Rubin Ultra характерна наявність 8 та 12 стеків пам'яті відповідно.

В найближчому майбутньому корпорація Nvidia пропонуватиме замовникам різноманітні рішення на базі архітектури Blackwell. Ці прискорювачі залишатимуться топовим рішенням «зеленої» компанії щонайменше до другої половини наступного року. За наявною інформацією, прискорювачі з архітектурою Rubin дебютують не раніше четвертого кварталу 2025-го.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Всі новини за 02.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: