Asetek та Fabric8Labs обіцяють революційно покращити системи рідинного охолодження типу AIO

Виставка Computex 2024 не перестає дивувати. Відомий виробник та власник патентів на принцип роботи систем рідинного охолодження процесора типу AIO, компанія Asetek презентувала широкому загалу новий тип контактної пластини водоблоку, оптимізованої за допомогою штучного інтелекту.

LiquidCoolingInnovation

Для того, щоб виготовити цей новий тип розподільника тепла, Asetek поєднала зусилля з компанією Fabric8Labs. Це підприємство спеціалізується на 3D-друці з металу структур складної геометричної форми з використанням технології ECAM (електрохімічне виробництво додатків).

print_head_ecam_vid

Оптимізована з використанням ШІ контактна пластина водоблоку має значно кращу динаміку рідини, що відчутно підвищує швидкість передачі тепла.

AI-optimized-cp_zoomed

У конструкції пластини використовується дуже складна геометрія, створити яку можливо лише за допомогою процесу 3D-друку.

cold-plate_skived-vs-AI-opt

Складні форми та структури створюються в ключових областях контактної пластини. Новий дизайн пластини, оптимізований штучним інтелектом, може забезпечити зниження температури на 2,3 градуса Цельсія на кожні 100 Вт відведеного тепла у порівнянні актуальними системами AIO восьмого покоління.

fins_skived_vs_ai-opt

Окрім продуктивності, на думку Fabric8Labs, покращується й екологічність процесу виробництва. Технологія ECAM усуває необхідність подальшої обробки, зменшуючи відходи та споживання енергії. Цей метод має високу масштабованість і дозволяє здійснювати виробництво великих обсягів продукції без шкоди для якості чи продуктивності.

Fabric8Labs_printers

Asetek вважає, що для ПК-ентузіастів ця інновація кардинально змінить правила гри. Любителі розгону, геймери та всі, хто хоче створити високопродуктивну систему, отримають вигоду від нової технології обробки контактної пластини AIO, оптимізованої за допомогою ШІ. Нижчі температури означають більшу стабільність системи, вищий потенціал розгону та довший термін служби компонентів.

Performance-Metrics

З нашого боку зауважимо, що якщо все вищевказане відповідає дійсності, то це справді перший помітний прогрес у галузі систем рідинного охолодження за останні 15 років. Залишилось лише з'ясувати дві речі — який реальний практичний показник зниження температури процесора з цією інновацією, та чи не коштуватиме така система AIO занадто дорого.

Джерело:
Asetek

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 04.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: