GeIL показала модулі пам'яті CAMM2 та LPCAMM2

Тайванська компанія GeIL показала на виставці Computex 2024 свої нові модулі пам'яті стандарту CAMM2 та LPCAMM2, розроблені для стаціонарних ПК та ноутбуків. CAMM є абревіатурою до Compression Attached Memory Modules (модуль пам’яті з підключенням натисканням). Цей тип ОЗП набуває все більшої популярності серед виробників і скоро може стати широко використовуваним стандартом.

Сучасну материнську плату з підтримкою CAMM вже демонструвала MSI, а модулі LPCAMM2 очікуються у нових ноутбуках, що ось-ось з'являться на ринку. Обидва типи модулів базуються на чипах DDR5 та дають користувачам перевагу у вигляді значної економії простору, оскільки розташовуються горизонтально на платі й не заважають великим системам охолодження чи іншим компонентам. З іншого боку, використання гвинтів для кріплення ускладнює процес заміни таких модулів пам'яті.

У ноутбуках модулі CAMM2 можуть замінити собою двоканальні комбінації планок, зберігаючи вільним до 64% простору у порівнянні з двома модулями SO-DIMM. Організація JEDEC, що займається стандартизацією специфікацій DDR, повністю підтримує цей стандарт. Ці модулі також постачаються в LP-варіанті (з низьким споживанням енергії) і без проблем підтримують швидкість в 7500 МТ/с.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Всі новини за 04.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: