Ілон Маск планує придбати 300 тисяч прискорювачів Nvidia Blackwell B200 для ШІ

Розвиток галузі прискорювачів для ШІ відбувається карколомними темпами та Ілон Маск явно хоче очолити цю революцію. У своєму черговому пості у мережі «Х» він заявив, що хоче придбати 300 тисяч прискорювачів Nvidia Blackwell B200 до наступного літа. Нові адаптери мають доповнити вже наявний обчислювальний кластер, який на цей час складається зі 100 тисяч прискорювачів попереднього покоління Nvidia H100 та використовується для ШІ-бота Grok.

Jensen Musk

Така кількість прискорювачів вже вирізняється величезною обчислювальною потужністю, але Маск вважає, що з урахуванням темпів розвитку ШІ, утримувати такий парк H100 у майбутньому недоцільно через його споживання електроенергії у майже 1 ГВт. І це можна вважати слушною думкою, оскільки Blackwell B200 у порівнянні з H100 збільшує продуктивність навчання ШІ у чотири рази, а швидкість обробки запиту та відповіді на нього у 30 разів.

Цікаво, чи вдасться цей план повною мірою, адже у цій галузі попит сильно перевищує пропозицію. Великі компанії, на кшталт X, Meta, Google та Microsoft, змагаються за те, щоб отримати стільки прискорювачів Blackwell B200, скільки Nvidia спроможна виробити.

Джерело:
Tom`s Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 04.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: