Процесори Intel Arrow Lake для платформи LGA1851 надійдуть до продажу у жовтні

Під час презентації на Computex 2024 корпорація Intel, на жаль, не стала розкривати додаткові подробиці про настільні процесори Arrow Lake-S для платформи LGA1851. Хіба що вкотре підтвердила свої наміри випустити їх до кінця цього року. Разом з тим партнери чипмейкера, з якими вдалося поговорити редакції WCCFTech, назвали точніші терміни.

Arrow Lake

Офіційна презентація десктопних чипів Core Ultra 200 (Arrow Lake-S) відбудеться на конференції Intel Innovation 2024 (24-25 вересня). У продаж оверклокерські моделі K-серії та материнські плати LGA1851 із набором логіки Z890 надійдуть протягом жовтня. Ці процесори стануть відповіддю «синіх» на лінійку чипів AMD Ryzen 9000 (Granite Ridge) для платформи AM5, яка вийде вже наприкінці наступного місяця.

У процесорах Arrow Lake-S будуть використовуватися P-ядра Lion Cove та E-ядра Skymont, як і у представлених напередодні мобільних чипах Lunar Lake. Разом з переходом на нову технологію виробництва це забезпечить не тільки збільшення швидкодії щодо CPU Raptor Lake, але й покращить енергоефективність. Партнери Intel очікують, що «апетити» десктопних чипів Core Ultra 200 будуть приблизно на 20% нижчими ніж у попередників.

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 05.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: