Представлено мікросхеми пам'яті Micron GDDR7 зі швидкістю до 32 ГТ/с

Micron Technology офіційно представила свої перші мікросхеми пам'яті GDDR7. Відповідний стандарт було затверджено комітетом JEDEC на початку цієї весни. На цю мить американський чипмейкер зайнятий постачанням зразків нових мікросхем своїм партнерам, а масова доступність новинок запланована на другу половину цього року.

Виготовляються чипи Micron GDDR7 за технологією класу 1-beta. Для них характерна місткість 16 Гбіт, штатна напруга 1,2 та швидкість обміну інформацією 28 або 32 ГТ/с (гігатранзакцій на секунду). Компанія також відзначає підвищення енергоефективності більш ніж на 50% порівняно з мікросхемами GDDR6.

У своєму пресрелізі Micron розповідає про переваги пам'яті GDDR7 у завданнях штучного інтелекту та геймінгу. Як приклад згадується можливість досягнення пропускної здатності понад 1,5 Тбайт/с. Мікросхеми GDDR7 виробництва Micron будуть взяті на озброєння як Nvidia, так і компанією AMD.

Перші відеокарти, обладнані буфером GDDR7, мають вийти вже цього року. За чутками, це будуть GeForce RTX 5080 та RTX 5090 на базі графічної архітектури Nvidia Blackwell.

Джерело:
Micron

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Всі новини за 05.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: