Noctua представила наступника NH-D15 та готову СРО без помпи

Австрійська компанія Noctua привезла на Computex 2024 свої останні напрацювання. Найцікавішими серед них можна назвати наступника суперкулера NH-D15, а також прототип процесорної системи охолодження, що використовує принцип термосифона.

Над оновленим варіантом NH-D15 компанія працює вже не один рік. За заявами Noctua, система охолодження NH-D15 G2 надійде у продаж до кінця цього місяця та вже відвантажується партнерам вендора. У ній застосовано двосекційний радіатор із вісьмома теплотрубками та два 140-мм вентилятори нового покоління. Рекомендована ціна Noctua NH-D15 G2 складе приблизно 150 доларів. Більш детальну інформацію компанія надасть ближче до релізу.

Система охолодження на основі термосифона зовні нагадує класичну СРО, але обходиться без помпи. Теплообмін у ній забезпечує природний рух холодоагенту при переході з рідкого в газоподібний стан. У своєму прототипі Noctua використала 240-мм радіатор з парою фірмових вентиляторів. Наразі проєкт знаходиться на ранніх стадіях розробки, тому компанія не називає ні приблизних термінів виходу, ні орієнтовної ціни. Але, як бачимо, Noctua експериментує не лише з повітряними кулерами.

Джерела:
Overclocking
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 46)

Всі новини за 05.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: