Наступне покоління відеокарт Intel та AMD вийде не раніше 2025-го

Виставка Computex 2024 надала можливість не лише ознайомитися з новим комп'ютерним «залізом», а й поспілкуватися з вендорами у неформальній обстановці. Завдяки цьому ми дізналися від партнерів Intel, що десктопна платформа LGA1851 та чипи Arrow Lake-S вийдуть упродовж жовтня. Тим часом редакція нідерландського видання Tweakers вирішила прояснити ситуацію щодо термінів релізу нового покоління відеокарт.

Про наміри Nvidia випустити до кінця року перші відеокарти GeForce RTX Blackwell ми чули вже неодноразово, тому закордонні колеги постаралися вивідати плани Intel та AMD. Обидві компанії теж мають представити нові покоління ігрових GPU протягом 2024-го. Але на відміну від «зеленого» конкурента, вони не встигнуть вивести їх на ринок цього року — у вільному продажу новинки з'являться лише на початку 2025-го.

Джерела Tweakers також підтвердили, що у серії Radeon RX 8000 (RDNA 4) не буде по-справжньому high-end моделей. Це загалом корелює із вже наявною інформацією. Замість спроб випустити відповідь на топові GPU Nvidia компанія AMD зосередиться на мейнстрім-сегменті. У минулому така стратегія мала успіх та, наприклад, відеоадаптери AMD Polaris справді можна було назвати «народними».

Про відеокарти Intel Arc Battlemage інформації поки що небагато. За даними закордонних колег, топові 3D-прискорювачі зможуть запропонувати швидкодію рівня GeForce RTX 4070. У порівнянні з актуальним поколінням Intel Arc приріст продуктивності складає понад 60%, але цього все одно недостатньо, щоб повною мірою конкурувати з Nvidia та AMD. Доречі, вбудована графіка покоління Battlemage використовується в мобільних чипах Intel Lunar Lake, представлених напередодні.

Джерело:
Tweakers

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Всі новини за 05.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: