Nvidia обігнала Apple за ринковою капіталізацією

Зростання доходів Nvidia, викликане бумом технологій штучного інтелекту, не залишилося поза увагою з боку інвесторів. За останній рік вартість акцій «зеленої» компанії зросла в кілька разів, а минулої зими вона увійшла до трійки найбільших технологічних компаній за ринковою вартістю. Наразі Nvidia вдалося зайняти другий рядок у цьому списку, обігнавши корпорацію Apple ($3 трлн).

За підсумками вчорашніх торгів вартість акцій Nvidia зросла до $1224,4. В результаті ринкова вартість «зеленого» чипмейкера досягла рекордної позначки $3,01 трильйона, при цьому ще в лютому вона знаходилася близько $2 трлн. Сьогодні Nvidia поступається за ринковою капіталізацією лише корпорації Microsoft, яка оцінюється в 3,15 трильйона доларів. Цілком можливо, що найближчими місяцями Nvidia зможе обігнати й софтверного гіганта.


Джерело Google Finance

Додамо, що минулий квартал Nvidia завершила із рекордними $26 мільярдами виторгу. Це більш ніж у 3,5 раза краще за показники аналогічного періоду минулого року. У поточному кварталі «зелені» планують оновити рекорд, завершивши його з виторгом близько 28 мільярдів доларів.

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 06.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: