MSI показала NVMe-накопичувач Spatium M580 з прозорою випарною камерою

Micro-Star International продовжує експериментувати із системами охолодження для високошвидкісних NVMe-накопичувачів з підтримкою PCI-E 5.0. Наприклад, у січні вона демонструвала SSD Spatium M580, обладнаний компактною СРО, щоправда, у серійному варіанті вирішила обмежитися радіатором із теплотрубками. До виставки Computex 2024 компанія підготувала ще одну незвичайну систему охолодження SSD, головним елементом якої стала прозора випарна камера.

MSI

Як і в звичайних мідних випарних камерах, які можна зустріти у відеокартах або CPU-кулерах, перенесення тепла відбувається за рахунок випаровування рідини. Для більш ефектного вигляду MSI вирішила використати прозорий корпус, але контактна пластина все ж таки виконана з міді. Як зазначає MSI, подібна система охолодження показує себе краще за традиційні алюмінієві радіатори SSD. Доречі, з нашим оглядом Spatium M580 можна ознайомитись за посиланням.

MSIMSI

На стенді MSI також було помічено NVMe-накопичувачі Spatium M560 з підтримкою PCI-E 5.0. Вони базуються на контролері Phison E31T без зовнішнього буфера DRAM та мікросхемах 3D NAND TLC виробництва Kioxia. Для новинок заявлено швидкість читання/запису близько 10 Гбайт/с. До випуску готуються версії місткістю 1 та 2 ТБ.

MSIMSI

Джерела:
MSI
WCCFTech
Overclock3D

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Всі новини за 07.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: