Розбираємось у планах Intel та AMD щодо розвитку асортименту мобільних процесорів

У документах Clevo також розкриваються плани Intel та AMD щодо оновлення асортименту мобільних процесорів. Наприклад, найближчим часом очікується реліз лептопів із процесорами Intel Lunar Lake, а в четвертому кварталі вийдуть ноутбуки з чипами Arrow Lake. Обидва сімейства увійдуть до лінійки Intel Core Ultra 200.

AMD

На наступний рік Intel запланувала випуск чипів Arrow Lake-H Refresh. Водночас пристрої на базі CPU Core 14-го покоління (Raptor Lake-H Refresh) компанія Clevo пропонуватиме протягом наступних двох років. Ймовірно, ці процесори будуть використовуватись у недорогих ігрових ноутбуках. Ну а наприкінці 2025-го на зміну чипам Arrow Lake прийдуть Panther Lake. Це сімейство процесорів Intel планує майже повністю виготовляти на власних фабриках.

Intel

В той самий час документи Clevo щодо мобільних процесорів AMD дещо застаріли. Проте з них все ще можна отримати цікаву інформацію. Наприклад, підтверджується підготовка процесорів Strix Halo, особливістю яких стане потужна інтегрована графіка, здатна потягатися з дискретними відеоадаптерами. Також компанія працює над сімейством Fire Range (десктопні Ryzen 9000 у BGA-виконанні) та енергоефективними процесорами Krackan.

AMD

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 59)

Всі новини за 09.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: