SK hynix запустить масове виробництво пам'яті GDDR7 на початку 2025-го

Стандарт графічної пам'яті GDDR7 був затверджений на початку цієї весни, і виробники активно готуються до переходу відеокарт на цей вид ОЗП. Зокрема, Samsung та Micron вже представили перші мікросхеми та нині зайняті постачанням зразків своїм партнерам, маючи намір запустити серійне виробництво GDDR7 у другій половині року. В той самий час SK hynix поки що не може похвалитися аналогічними успіхами.

GDDR7
Джерело: HardareLuxx

У лабораторіях SK hynix теж вирує робота над мікросхемами GDDR7, причому компанія вже оголосила про плани випустити чипи об'ємом 16 і 24 Гбіт (2 і 3 ГБ) зі швидкістю до 40 ГТ/с. Їхні зразки чипмейкер привіз на виставку Computex 2024, де редакції AnandTech вдалося поговорити з представниками SK hynix. Вони розповіли, що масове виробництво нової графічної пам'яті розпочнеться не раніше за перший квартал 2025-го.

Першими на мікросхеми GDDR7 мають перейти відеокарти Nvidia GeForce. Якщо вірити неофіційним джерелам, топові моделі GeForce RTX 50-ї серії будуть представлені до кінця року, а в Мережі тим часом з'явилися попередні характеристики GPU Blackwell. Постачальниками пам'яті для майбутніх відеокарт, судячи з усього, як мінімум деякий час будуть лише Samsung і Micron.

Обговорити в форумі (коментарів: 4)

Всі новини за 11.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: