MediaTek розробляє власну однокристальну систему для Windows-ноутбуків

Випуск однокристальної системи Snapdragon X для Windows-ноутбуків не залишився поза увагою конкурентів Qualcomm. Зокрема, тайванський розробник чипів MediaTek вже почав створення процесора для пристроїв класу Microsoft Copilot+ PC. Про це повідомило видання Reuters із посиланням на власні джерела.

Повідомляється, що реліз аналога Snapdragon X від MediaTek відбудеться орієнтовно наприкінці 2025 року. На той час закінчиться договір між Microsoft та Qualcomm на ексклюзивне постачання однокристальних систем з архітектурою ARM для Windows-ноутбуків. Щоб прискорити процес розробки MediaTek планує використовувати готові рішення ARM, на кшталт представленої минулого місяця платформи Client Compute Solutions.

Що стосується інших компаній, які прагнуть скласти конкуренцію Qualcomm, то, за даними Reuters, у цьому списку також опинилися AMD та Nvidia. Стверджується, що «зелені» звернулися за допомогою до MediaTek у розробці подібних рішень, при цьому компанії вже деякий час співпрацюють у сфері автомобільних SoC. Разом з тим наголошується, що зусилля MediaTek щодо створення власного чипа для Windows-ноутбуків ніяк не пов'язані з Nvidia.

Джерело:
Reuters

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Всі новини за 12.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: