DeepCool потрапила під санкції США через співпрацю з російськими компаніями

Міністерство фінансів США днями запровадило санкції проти 16 компаній, які беруть участь у підтримці російської економіки у воєнний час або постачають товари зі списку експортного контролю CHPL (Common High Priority Items List). В ньому перелічені важливі для військової промисловості товари з високим ризиком незаконного перенаправлення до рф, наприклад, мікросхеми та друковані плати. Що цікаво, серед зазначених компаній опинилася Beijing Deepcool Industries, відома як виробник систем охолодження, блоків живлення та інших компонентів ПК.

DeepCool

За даними влади США, DeepCool поставила російським компаніям, які перебувають у санкційному списку, товарів на суму понад мільйон доларів. Обмеження від мінфіну США передбачають, що американський підрозділ DeepCool має негайно припинити свою діяльність, оскільки він не може вести жодних справ зі своєю материнською компанією в Китаї. Продаж продукції бренду буде припинено, оскільки жителі США теж не можуть вести з компанією жодних справ. Це також може означати, що американська філія DeepCool не зможе надавати післяпродажну підтримку наявним клієнтам.

Сама DeepCool на цей момент ніяк не прокоментувала вищеописану ситуацію. Варто додати, що продукти бренду все ще доступні для купівлі у великих американських ритейлерів, включно з Amazon, MicroCenter та Newegg.

Джерело:
US Department of State

Обговорити в форумі (коментарів: 122)

Всі новини за 14.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: