Підтверджено дати виходу перших процесорів AMD Zen 5

Наступного місяця відбудеться реліз перших процесорів AMD Zen 5. Йдеться про десктопні CPU Ryzen 9000-ї серії та мобільну лінійку Ryzen AI 300. Партнери «червоного» чипмейкера вже почали активно готуватися до цієї події, завдяки чому були підтверджені точні терміни виходу нових процесорів. Сама AMD під час презентації обмежувалася обіцянками випустити їх наступного місяця.

AMD Strix Point

Ноутбуки з платформою AMD Ryzen AI 300 (Strix Point) стануть доступні для покупки починаючи з 15 липня. Цю інформацію підтвердив заокеанський ритейлер BestBuy. Слід мати на увазі, що перший час асортимент таких лептопів буде дещо обмеженим, до того ж до нової лінійки процесорів наразі увійшли лише дві моделі: Ryzen AI 9 HX 370 та Ryzen AI 9 365. Про їхні характеристики ми розповідали в окремому матеріалі.

AMD Ryzen

Процесори AMD Ryzen 9000 (Granite Ridge) у конструктивному виконанні AM5 вийдуть 31 липня. Ці «камінчики», згідно з останньою інформацією, будуть трохи дешевшими за попередників на момент релізу. Втім, сама AMD поки що не поспішає розкривати рекомендовані ціни новинок та, ймовірно, трохи пізніше влаштує ще одну презентацію з цього приводу. Модельний ряд CPU Ryzen 9000 спочатку буде представлений чотирма процесорами з числом ядер від 6 до 16 штук.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Всі новини за 18.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: