Вийшли огляди ноутбуків на базі Snapdragon X. Слабким місцем стала ігрова продуктивність

Сьогодні відбувся формальний реліз ноутбуків з ARM-платформою Qualcomm Snapdragon X. Це перші пристрої класу Copilot+ PC з потужним NPU-блоком для прискорення різноманітних ШІ-функцій Microsoft. Одночасно зі стартом продажів у Мережі з'явилися перші огляди нових Windows-ноутбуків.

Qualcomm Snapdragon X

Нагадаємо, в арсеналі однокристальної системи Qualcomm Snapdragon X є до 12 ARM-ядер з 64-бітною архітектурою Oryon, сумарно 42 МБ кеш-пам'яті, графічний блок Adreno з обчислювальною потужністю до 4,6 Тфлопс, модуль AI Engine для прискорення ШІ-операцій та контролер пам'яті LPDDR5X-8533. Є підтримка USB4, 5G-мереж, бездротового стандарту Wi-Fi 7 й NVMe-накопичувачів з інтерфейсом PCI-E 4.0.

Як розповідають закордонні колеги, ноутбуки з процесорами Snapdragon X справді пропонують великий час автономної роботи та гарну продуктивність, навіть якщо мова заходить про емуляцію архітектури x86. Слабким місцем нової SoC виявився графічний модуль. Йдеться не тільки про проблеми емуляції, коли деякі ігри  відмовляються запускатися. У деяких проєктах не вдається змінити роздільну здатність, а швидкодія далеко не найкраща навіть при використанні масштабування. Тепер зрозуміло, чому Qualcomm не прагнула обговорювати ігрову продуктивність нової SoC.

Qualcomm Snapdragon X

Ознайомитися з продуктивністю Qualcomm Snapdragon X на прикладі ноутбука ASUS Vivobook S 15 можна в матеріалах Windows Central та NotebookCheck.

Обговорити в форумі (коментарів: 51)

Всі новини за 18.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: