Nvidia обігнала Microsoft за ринковою капіталізацією і стала найдорожчою компанією у світі

За останні кілька років компанія Nvidia зробила неймовірний ривок до вершин фінансової могутності. Ставши основним постачальником спеціалізованого обладнання для систем штучного інтелекту, компанія демонструвала стабільне зростання та поступово обганяла монстрів індустрії, чиї лідерські позиції раніше здавалися непохитними. Раніше цього місяця зелений гігант обігнав Apple. А тепер настав момент, коли ринкова капіталізація Nvidia досягла неймовірних 3,334 трильйона доларів і перевищила капіталізацію Microsoft у 3,325 трильйона доларів.

NVIDIA

Тепер компанія є найдорожчою публічною компанією у світі. Можливо, найближчими днями вартість акцій буде скоригована і Microsoft поверне перше місце, але в довгостроковій перспективі перше місце, очевидно, залишиться за Nvidia.

NVIDIA

Такий успіх пов'язаний з триваючим бумом ШІ. З 2022 року акції компанії зросли більш ніж у 9 разів. Лише за половину поточного року зростання акцій перевищило 170%. Нині Nvidia належить близько 80% ринку чипів штучного інтелекту. І продукцію компанії активно скуповують такі IT-гіганти, як Microsoft, Alphabet, Amazon та Meta. Багато хто з них також займається проєктуванням та випуском власних спеціалізованих чипів ШІ під певні задачі, але поки що ніхто не може запропонувати гідної альтернативи прискорювачам обчислень Nvidia та серверам на їх основі.

Джерело:
CNBC

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Всі новини за 18.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: