Intel відзвітувала про прогрес у пошуку першопричини нестабільності CPU Raptor Lake

Корпорація Intel випустила нову заяву щодо нестабільної роботи топових процесорів LGA1700. Чипмейкеру поки не вдалося повністю розв'язати цю проблему, але під час пошуку її першопричини було виявлено помилку в роботі алгоритму eTVB (Enhanced Thermal Velocity Boost), яка може сприяти нестабільності. Усунути її Intel планує через оновлення прошивки материнських плат, свіжі версії UEFI партнери компанії нададуть вже найближчим часом.

Intel

«Досліджуючи цю проблему нестабільності, Intel виявила помилку в алгоритмі Enhanced Thermal Velocity Boost (eTVB), яка може вплинути на умови роботи настільних процесорів Intel Core 13-го і 14-го поколінь (K/KF/KS). Ми розробили патч для виправлення помилки eTVB і працюємо з нашими OEM/ODM-партнерами по виробництву материнських плат, щоб випустити його в рамках оновлень BIOS до 19 липня 2024 року. Хоча ця помилка eTVB потенційно сприяє нестабільності, вона не є першопричиною проблеми», — розповідає представник Intel.

Intel

Для підвищення стабільності роботи процесорів Core 13-/14-го покоління Intel також рекомендує використовувати профіль «Intel Default Settings». Він доступний в останніх прошивках UEFI та забезпечить роботу CPU відповідно до офіційних специфікацій. Також можна встановити всі налаштування вручну, Intel опублікувала таблицю з еталонними параметрами для чипів Core i5/i7/i9 останніх поколінь.

Intel

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 91)

Всі новини за 19.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: