Японська компанія Rapidus планує запустити пробне виробництво 2 нм у 2025 році

Японський стартап із виробництва напівпровідників Rapidus хоче освоїти виробництво за технологією 2 нм вже наступного року. Такі плани озвучив генеральний директор компанії Ацумі Коіке (Atsuyoshi Koike). Для фірми, що готується до запуску першого виробництва, це амбітна мета. При цьому голова компанії говорить про інноваційні методи обробки пластин, що має прискорити виробничий цикл і забезпечити конкурентні переваги відносно TSMC і Samsung. Зараз Rapidus активно співпрацює з IBM та організацією Imec. Серед основних інвесторів проєкту значаться Sony, Denso, Toyota, SoftBank і Kioxia.

Завод Rapidus зводиться на півночі острова Хоккайдо. Перший літограф на виробництві може бути встановлений до кінця року. Модель літографа не згадується, але це не остання версія від ASML. Хоча у найближчому майбутньому Rapidus планує перейти на передові літографічні машини ASML NXE: 3800E.

Особливістю виробництва Rapidus буде те, що це єдиний центр для виробництва напівпровідникових пластин та пакування чипів. Інженери працюватимуть у щільній кооперації, і керівництво сподівається, що це стане запорукою успіху. Rapidus вже найняла понад 400 інженерів і планує щороку збільшувати штат приблизно на 300 осіб. Коіке згадує, що компанії вдалося отримати деяких талановитих інженерів з великих компаній цієї галузі. І близько 200 інженерів стажуються в IBM. Імовірно, IBM буде одним із перших замовників чипів на заводі Rapidus.

Джерело:
EE Times

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Всі новини за 21.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: