Китайська ByteDance співпрацює з Broadcom для випуску ШІ-чипа за 5-нм технологією TSMC

Санкції з боку США змусили компанію ByteDance (власника TikTok) розпочати співробітництво з Broadcom, оскільки вони прагнуть розробити чип зі штучним інтелектом. Ймовірно, що цей конкретний чип буде масово вироблятися за 5-нм технологією TSMC. Цікаво, що будь-якій компанії китайського походження заборонено працювати з тайванським гігантом з виробництва напівпровідників.

Враховуючи це обмеження, схоже, що ByteDance вдалося знайти лазівку в торговельних санкціях. Вони декларують розробку ASIC, що відповідає американським експортним обмеженням. Очікується, що TSMC займеться виробництвом. А ділові стосунки з Broadcom, мають допомогти компанії знизити витрати на чипи, забезпечуючи при цьому стабільність постачання, коли це буде потрібно.

Byte Dance

Передові мікросхеми ШІ дуже потрібні ByteDance, оскільки вони дозволять розробляти більш надійні та потужні алгоритми для TikTok та додатку для створення коротких відео під назвою Douyin. Крім того, вони мають подібний до ChatGPT сервіс чат-ботів під назвою Doubao. Наразі у ByteDance є чипи A100, H100, A800 та H800 від Nvidia, причому перші дві партії були придбані ще до того, як США запровадили торгові санкції.

Невідомо, як адміністрація Байдена відреагує на ці новини. Але оскільки розробка ASIC зараз дозволена правилами торгівлі, вона, ймовірно, буде заборонена в майбутньому.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Всі новини за 24.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: