Dell та Nvidia створять ШІ-фабрику для компанії xAI Ілона Маска

Dell й Nvidia об'єднують зусилля для побудови фабрики штучного інтелекту для компанії Ілона Маска xAI. Цю новину підтвердив Майкл Делл, генеральний директор компанії Dell. Він опублікував пост у соціальній мережі X, в якому зазначив, що ця ініціатива також забезпечить роботою Grok, штучний інтелект чат-бота від xAI. А сама xAI оголосила місяць тому, що планує побудувати суперкомп'ютер до осені наступного року.

AI Factory

Сам Ілон Маск підтвердив на X, що Dell буде збирати половину стійок, які підуть у суперкомп'ютер для xAI. Іншу половину збиратиме компанія Supermicro, провідний виробник серверів і систем зберігання даних. Щодо участі Nvidia, то офіційно про це нічого не повідомлялося. Але раніше цього місяця Ілон Маск оголосив, що навчальний кластер xAI зі 100 тисяч Nvidia H100 з рідинним охолодженням буде доступним через кілька місяців. Отже, Dell і Supermicro, ймовірно, будуть постачати ці системи.

Стосунки Nvidia з Ілоном Маском не обмежуються лише навчальним кластером H100 з рідинним охолодженням. Оскільки Маск не задоволений ефективністю цієї моделі, він прагне створити кластер з близько 300 тисяч прискорювачів Nvidia B200, що еквівалентно 37 500 вузловим пристроям. Він буде підключений за допомогою мережевих карт Nvidia ConnectX-8 зі швидкістю 800 Гбіт/с, які будуть випущені влітку наступного року. Ілон Маск також нещодавно спрямував 12 000 графічних процесорів H100 для xAI, які спочатку були призначені для Tesla. Це свідчить про те, що він йде ва-банк з Nvidia на користь своєї фірми, що займається штучним інтелектом.

Джерело:
Techreport

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Всі новини за 24.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: