Xiaomi та Unisoc розробляють 4-нм мобільний чип для внутрішнього китайського виробництва

Після посилення технологічних санкцій відносно Китаю багато місцевих компаній посилюють власні розробки, щоб мінімізувати залежність від зовнішніх постачальників. Усім відомо про досягнення компанії Huawei, яка першою потрапила під жорсткі обмеження, але змогла спільно з китайською SMIC випустити власні 7-нм чипи Kirin 9000. І згідно з чутками, ці китайські компанії готуються до запуску виробництва нових чипів за нормами 4 нм вже в поточному році. Тепер з'явилася інформація, що ще дві компанії готують чип власної розробки для китайського 4-нм виробництва. Це гігант Xiaomi, один із провідних постачальників мобільних телефонів у світі, і шанхайська компанія Unisoc.

За підсумками минулого року Xiaomi стала третьою компанією з продажу смартфонів. Unisoc займається технологіями 2G/3G/4G/5G, Wi-Fi, Bluetooth, супутниковим зв'язком та іншими суміжними сферами. Відомо, що їхній майбутній чип використовує ліцензовані ядра ARM і IMG. Китайські блогери пишуть, що він нібито має показати продуктивність рівня Qualcomm Snapdragon 888. І новий SoC від Xiaomi має стати прямим конкурентом майбутнього Kirin 9000 від Huawei. При цьому не зовсім зрозуміло, на яких виробничих потужностях він буде випускатися. Ймовірно, йдеться про той самий завод SMIC, який зміг переналаштувати доступне літографічне обладнання для 4 нм.

Широке впровадження китайських 4-нм процесорів у смартфонах почнеться у 2026 році. І це може стати поворотним моментом для напівпровідникової промисловості Китаю.

Джерело:
Gizmochina

Обговорити в форумі (коментарів: 12)

Всі новини за 25.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: