Модельний ряд та специфікації мобільних процесорів Intel Core Ultra 200V

Наступного кварталу вийдуть перші ноутбуки з платформою Intel Core Ultra 200V (Lunar Lake). Формальна презентація цих процесорів відбулася на початку місяця, щоправда, чипмейкер не став розкривати модельний ряд і детальні специфікації новинок. Як це часто буває, замість нього це зробили неофіційні джерела. З попередніми характеристиками окремих моделей CPU Lunar Lake ми пропонуємо ознайомитися нижче.

Lunar Lake

Нагадаємо, процесори Intel Core Ultra 200V запропонують по чотири P-ядра Lion Cove та E-ядра Skymont, графічний модуль з архітектурою Xe2-LPG і NPU-блок потужністю 48 TOPS для прискорення ШІ-застосунків. Технологія Hyper-Threading відсутня, внаслідок чого для нових CPU буде характерна 8-ядерна/8-потокова конфігурація. Ще одна важлива особливість — дизайн MoP (Memory on Package) з мікросхемами пам'яті LPDDR5X-8533 на одному текстоліті з кристалами процесора.

Lunar Lake

У таблиці нижче зібрані попередні специфікації чипів Lunar Lake. Усі вони пропонують 8 ядер/8 потоків та оснащені розпаяною пам'яттю LPDDR5X-8533, обсяг якої складе 16 або 32 гігабайти. Для більшості моделей характерний 17-ватний рівень Processor Base Power й 30-ватний показник Maximum Turbo Power, а у флагманського Core Ultra 9 288V обидва параметри складуть 30 Вт.

Lunar Lake

Придбати ноутбук із платформою Intel Core Ultra 200V (Lunar Lake), згідно з доступною інформацією, можна буде починаючи з другої половини вересня. На заводах TSMC вже стартувало серійне виробництво кристалів для цих процесорів.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Всі новини за 25.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: