Huawei інвестує мільярди в розробку літографічного обладнання

На тлі санкцій проти технологічного сектора Китаю компанія Huawei виявилася лідером у протидії міжнародним обмеженням. Huawei та SMIC першими випустили мобільні чипи на базі власного техпроцесу 7 нм, і за чутками вони вже освоїли 5 нм, щоб почати масове виробництво до кінця року. Але Huawei йде далі. Японське видання Nikkei Asia пише про плани компанії відкрити великий дослідницький центр у Шанхаї, який займеться розробкою обладнання для випуску напівпровідників.

У проєкт уже інвестовано суму еквівалентну 1,66 мільярда доларів США. Після завершення будівництва центру його площа дорівнюватиме площі 224 футбольних полів, а працювати в ньому буде 35 тисяч співробітників. Huawei планує залучати фахівців високого рівня завдяки великим зарплатам. При цьому китайська компанія не зможе наймати громадян США, але навряд чи це сильно обмежить інтелектуальний потенціал такого центру.

Наразі китайські компанії SMIC та Hua Hong, які є партнерами Huawei, не можуть купувати передове обладнання для виробництва чипів за техпроцесами FinFET 14/16 нм і тонше. Хоча завдяки раніше купленим літографічним машинам, SMIC активно випускає 7-нм чипи для Huawei. Стати повноцінним конкурентом для ASML, Canon і Nikon у сфері створення нового обладнання буде доволі складно, оскільки в інших компаній є великий досвід. Але масштабний підхід й наявність запиту на власне незалежне виробництво може стати хорошим стимулом. Не можна виключати, що Huawei може досягти деяких успіхів у цій галузі.

Джерела:
Wccftech
Nikkei Asia

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Всі новини за 26.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: