Мобільний процесор Intel Core Ultra 7 268V протестовано в Geekbench

Підготовка до релізу мобільних процесорів Intel Lunar Lake набирає обертів. Один із представників нового сімейства був помічений в онлайн-базі тестового пакета Geekbench. Йдеться про модель Core Ultra 7 268V. Цей процесор, згідно з доступною інформацією, стане передтоповим рішенням лінійки.

Lunar Lake

В арсеналі процесора Intel Core Ultra 7 268V є по чотири P-ядра Lion Cove та E-ядра Skymont, 12 Мбайт кеш-пам'яті третього рівня, вбудована графіка Arc 140V та NPU-блок потужністю 48 TOPS для прискорення ШІ-застосунків. Тактова частота під час тестування досягала 4887 МГц, при цьому максимальний показник для P-ядер повинен скласти 5,0 ГГц. Штатний рівень Processor Base Power у новинки дорівнює 17 Вт, а показник Maximum Turbo Power може досягати 30 Вт.

Intel Core Ultra 7 268VIntel Core Ultra 7 268V

Що стосується результатів тестування, то Core Ultra 7 268V завершив Geekbench 6.3 з показником близько 2,7 тис./10 тис. балів (Single-/Multi-Core). Тут можна відзначити непогану одноядерну продуктивність, тоді як багатоядерний результат виглядає дещо скромно на тлі найближчих аналогів. Однак не варто забувати, що CPU Lunar Lake створені з прицілом на максимальну енергоефективність й, наприклад, поступаються суперникам за максимальним рівнем TDP. Для ноутбуків Intel також готує потужніші чипи Arrow Lake.

Lunar Lake

Офіційні продажі лептопів на платформі Intel Core Ultra 200V (Lunar Lake) стартують у другій половині вересня.

Intel Core Ultra 7 268V

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Всі новини за 26.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: